.
Leva Billigt
.
.
Hemmadejta

Hemmadejt - Färgtema

. 3 minuter läsning . Written by Anna-Sara
Hemmadejt - Färgtema

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för matsmart.se

Jag och mannen brukar ha hemmadejt så gott som varje vecka. Ibland så kommer det annat emellan och ibland blir det väldigt enkla dejter som te och kortspel men hur som helst tycker jag att man aldrig ska sluta dejta den man lever med.

De aktiviteter jag tipsar om kan man också göra med sina barn eller varför inte en vän. Konceptet dejt är att spendera tid på tu man hand och det är viktigt att göra också med sina barn och sina vänner.

Vi har halkat in på ett nytt sorts tema för våra hemmadejter, nämligen färger. Tanken är att försöka få så mycket som möjligt av dejten att utgå från den valda färgen.

Väldigt enkelt väljer vi en färg för att sedan börja söka internet på mat, snacks, musik, film etc som kan kopplas till färgen. Vi brukar även kolla in matsmart.se för att hitta ingredienser, snacks, godis, dricka osv i den färg vi vill ha. Billigt och svinnsmart!

På dejterna brukar vi försöka ha kläder i den valda färgen och även duka/dekorera bordet enligt färgtemat.

Vår vita dejt

Under kvällen lyssnade vi på musik där låtarnas titel innehåll ordet vit/white. Det blev en del ny spännande musik!

Som middag fixade vi till vita pizzor, här är receptet, som vi sedan njöt av samtidigt som drack vit citrondricka.

Efteråt satt vi på en serie som vi kollat upp, White Collar, och till det åt vi vitt godis och popcorn.

Vår blåa/lila dejt

På vår blå/lila dejt gjorde vi bland annat en wook som vi försökte få lila/blå med inslag av rödkål och rödlök. Vi testade även att färga nudlarna med rödkålsvatten efter tips på instagramkontot @lesscarbs. Skulle kanske valt andra nudlar för att få den riktigt blåa färgen. Till wooken drack vi egengjord blåbärs-kombucha.

Efter maten åt vi god björnbärsglass och smaskade sedan på bärremmar gjorda av björnbär och en blå/lila godisblandning.

Under kvällen lyssnade vi på musik med blå/blue i låttiteln och kollade in YouTube-klipp med tema blue/blå.

Vår gula dejt

En enkel hemmadejt där tilltugget bestod av gul paprika som vi dippade i en gul currydipp. Vi åt även ostbollar och drack varsin gul dricka.

Medan vi åt så spelade vi ett litet spel gick ut på att snabbast komma på ord till varje uppskriven kategori. I orden skulle gul eller bokstäverna i ordet gul ingå. Vissa var svårare än andra. Detta spel att snabbast komma på ord till kategorier har säkert många namn men vi kallar det för "Stad, land och vatten" men denna gång blev det en twist med tema gul.

Som avslut på en sådan här dejt skulle man kunnat se någon film med gul/yellow i titeln men det orkade vi inte denna kväll.

20190918_200152-1

Får se vilket färgtema nästa dejt får...kanske grön?